יום ראשון, 12 ביוני 2011

ביקורת מסעדה אל גאוצ'ו- אילת

יש מוסדות ששמחים לשמוע שנסגרו.
ויש כאלה שלא.
אלה שלא מתחלקים לשני חלקים:
אלה ששומרים על הרמה שלהם, ואלו שמשתפרים.
אל גאוצ'ו אילת נחשבת מבחינתי למסעדה ששומרת על הרמה - וכשמדובר בהכירות שליאיתה - אנחנו מדברים על יותר מ20 שנים - וזה לא מעט.
המסעדה נמצאת בכניסה הצפונית של אילת ומבחינתי משמשת תמיד כחווית היציאה האולטימטיבית המסיימת את הביקור בעיר הנופש הדרומית.

הגענו לשם ביום רביעי האחרון, ולמרות שזה היה בשעת צהרים מאוחרת, ביום שבתון (שבועות), המסעדה היתה מלאה למחצה.
הושיבו אותנו מהר מאוד במיקום אסטרטגי (קרוב למטבח) מה שאיפשר לנו לעמוד על הקצב והמקצועיות של הצוות.
ומדובר בצוות שעובד בצורה מפתיעה- לא אחת שמעתי מלצר שואל מלצר אחר אם הוא צריך עזרה... והרוח הזו שרתה גם על המנות שקיבלנו.
לקחנו את העיסקיות שהוגשו בתפריט:
לראשונה לקחתי נקניקית צ'וריסו שהיתה טובה.
לעיקרית לקחתי את צלעות העגל חלב - שהיו יותר מדי שומניות יחסית לעגל חלב אבל טעימות מאוד. (99 ש"ח).
זוגתי לקחה את למנה ראשונה את מנת הכנפיים ברוטב טריאקי ולעיקרית "מנת הדגל" במסעדה: סטייק מאורוגואי שהתגלה כסטייק שומני מדי והיווה את האכזבה בארוחה.
יורש העצר לקח את מנת הילדים שניצלונים (אבל קיבל שניצל אחד גדול) , וציפס.

לקינוח לקחנו מוס שוקולד וסורבה לימון, פסיפלורה ותות.
שניהם היו מצויינים - לא פחות.

כמה הערות על המנות:
1. מנת הדגל במסעדה שהומלצה לנו על ידי המלצרית- היתה אכזבה.
כשמזמינים סטייק במסעדה במחיר של 135 ש"ח מצפים לקבל בעיקר בשר וקצת שומן משוייש.
לא נתח שומן בגודל של כחצי מהסטייק.
2. מנת ילדים במחיר של 52 ש"ח היא מאוד בעייתית.
מאוד בעייתית.
זה המחיר של ארוחות עסקיות שלמות במסעדות במרכז הארץ.
המשמעות של המחיר הזה היא שהמנה היתה צריכה לעלות לנו 60 ש' (כולל מעמ).
ואני תוהה כמה מאיתנו מוכנים לשלם על ארוחת ילדים מחיר כזה!!!
במיוחד כשכל מה שהוא כולל זה שניצל סתמי, ציפס וכוס שתיה...
בניגוד לשאר המנות בעיסקיות - זו לא כללה לא מנה ראשונה, ולא קינוח.
אני הייתי מציע למי שאחראי על התמחור במסעדה- לשקול את העניין הזה שוב.
3. ועוד משהו למחשבה- דווקא למנת הילדים- לא נתנו את הקינוח.
אני חושב שכל מי שקורא את השורה הקודמת מבין מה הבעיה פה.
במיוחד על רקע המחיר המופקע שלה...

בקיצור ולסיכום
המסעדה היא טובה - בתנאי שלוקחים את המנות הנכונות- ולאו דווקא המומלצות על ידי המלצרים.
בגדול המסעדה שומרת על רמתה בעיקר בכל הקשור לרמה המקצועית של הצוות- באוכל קצת פחות וחבל.

סיכום:
מחיר יקר.
שירותים - נקיים
גישה לנכים- ?


אין תגובות:

פרסום תגובה