יום שני, 20 באפריל 2015

ביקורת מסעדה: רוקח 73

חיפשתי מקום שקט איכותי עם מקום חנייה לשיחה בצהרים עם חברה טובה.
היא הציעה את רוקח 73 ואני קפצתי על ההזדמנות.

אני חייב לציין שלפני שנים הייתי מגיע למקום בגלל שהיה שם פאב שהיה סוג של פיק-אפ בר.

המקום קיים כבר 4 שנים והפך את עורו למסעדה נחשבת של שף איל לביא.

מדובר במסעדת שף רצינית - חבל שעם הזמן - יש בה פחות סועדים כיון שלפי מה שאכלתי- מדובר במסעדה מצוינת ולא פחות ממעולה.

הקדמה קצרה:
אני מסוג האנשים שיודע תמיד מה הוא רוצה לאכול במסעדה - וזה מתחלק ל40% מעיון בתפריט ו60% מהבנה כללית של מהות המסעדה.
למה הכוונה?
אם אני נכנס מסעדת בשרים - אני לעולם לא אזמין שם דג. ולהפך.
קאפיש?
יותר מזה- נכנסתי למסעדה בסגנון של קפולסקי? שמספקת 495857839585 סוגים שונים של מנות שונות - כנראה שאצא משם מיד.
מסעדה שמספקת אוכל תאילנדי עם מנות פולניות - לטעמי - לא מכינה מנות טובות לא מהמטבח הזה ולא מהמטבח הזה.
ולכן ברוקח לקחתי לעצמי מנת ים ומנת בשר.
גם במסעדה הזו - שנחשבת לאיכותית- היה הבדל בין מנת הבשר למנת הים:

הגענו בצהרים.
חנייה חופשית חינם.


קיבלנו לחם גרעינים חם עם טפנד זיתים מצוין.
לראשונה דגמתי את הביסק סרטנים בשמנת וברנדי.
תשמעו...
באופן כללי, אין הרבה מקומות בישראל שמציעים ביסק סרטנים בכלל.
ולכן הזמנתי את המנה הזו שמבחינתי- היא אחת המנות הטובות ביותר שאכלתי בארץ.
נכון, כל מנה עם שמנת היא מנה מוצלחת. ואין פה הימור גדול למסעדה- ובכל זאת - אני מאוד אהבתי את המנה הזו.
ביסק סרטנים הוא מרק שמורכב מבשר סרטנים שהתפרק מהגוף של הסרטנים.
ופה הוא היה קרוב מאוד למושלם.
לעיקרית לקחתי שניצל וינאי - שעשוי מנתח כף עגל מטוגן בציפוי פירורי לחם פריכים, מוגש עם פירה, חרדל דיז'ון ומיונז לימונים.
מנה טובה מאוד.
קצת פחות טובה מהביסק אבל עדיין מנה מצוינת בפני עצמה.
הבשר היה חתוך דק ולא טוגן קשות.
חרדל הדיז'ון ומיונז הלימונים היה גם הוא מצוין.

העיסקית הזו שלא כללה שתיה קלה עלתה 85 שקלים והיתה שווה כל שקל.
השירות היה מהיר וקשוב.

אין ספק שאחזור לשם.
מומלצת בחום!!!

אין תגובות:

פרסום תגובה