הלכנו למסעדה שהומלצה לנו על ידי חברה טובה ויצא לנו להגיע לשם בערב חורפי גשום- מה שהשתלב מצויין עם אופי המסעדה - אירופאי כבד.
KEG נקראת על שמן של חביות בירה מסורתיות ועתיקות שיוצרו מלוחות עץ.
ומכאן נגזר שם ואופי המסעדה.
למסעדה מבחר בירות גדול במיוחד שיתאים לכל טעם.
מדובר במסעדה הנמצאת בבת ים- שלטעמי זה הצד (היחידי) הכי פחות טוב שלה.
המסעדה מנוהלת על ידי האחים יאן ומארק גיצלר.
יאן גיצלר הוא שף שעבד בעבר במספר מסעדות כמו מנטה ריי, הסוכה הלבנה, חדר אוכל (במרכז לאומנויות הבמה), והיה השף התפעולי של פודארט.
כל אלה יצרו הבשלה אצלו הן מבחינה אישית והן מבחינה קולינארית שהביאו אותו לפתוח את KEG, שהינה לדעתי האישית מסעדה אירופאית מצויינת.
פצחנו בבירות Belhaven - בירת סטאוט מצויינת שמזכירה מאוד גיניס, ובירה בסגנון אנגלי London Pride.
הבירות היו מצויינות.
למנות ראשונות הזמנו פרוסות בקר בבלסמי ופרמזן.
ועל פי המלצרית מדובר בקרפציו.
המנה שהגיעה היתה מורכבת מפרוסות דקות של 1 מילימטר בשר פילה בקר איכותי ומיושן היטב.
אלא שקרפציו עשוי מפרוסות דקיקות עוד יותר.
לי המנה לא התחברה בפה. לא התלבשה לי על הלשון אבל אני מעריך שהמנה מועדפת יותר על קהל רוסי שמעדיף להרגיש את הבשר בצורה יותר כבדה.
עניין של טעם אישי.
כמו כן הוזמנו מרק פטריות וביסק סרטנים.
ביסק סרטנים אמיתי הוא מצרך נדיר במחוזותינו.
קשה מאוד לאכול ביסק אמיתי- ולא ברור לי למה.
מדובר במנה שחומרי הגלם שלה לא אמורים להיות יקרים במיוחד ויש שפע שלהם בכל יום.
בכל אופן, הביסק סרטנים היה מצויין. עדין ובעל ניחוח קל של מעמקי ים.
אגב הביסק קיבל את פירסומו העולמי מאז פרק ה"סופ נאצי" של סיינפלד. ובצדק.
המנות הראשונות היו מלוות בלחם כהה וחמאה.
מרק הפטריות היה מצויין לא פחות.
המרק היה מוקרם והכיל פטריות בכמות נכבדה.
למנה עיקרית לקחתי את האנטריקוט 330 ג"ר שהיה מדיום מבחינת הצליה אבל מצויין מבחינת הטעם.
הבשר טופל כיאות לנתח מובחר ולווה בפירה חרדל דיזון גרגרים מצויין ומפתיע.
זוגתי לקחה למנה עיקרית מנה ממנות הבינים (כיון שהמרק פטריות שלה היה יותר ממשביע), סלק ממולא בבשר עגל.
המנה היתה בסדר: 3 סלקים ממולאים בבשר עגל שטובל בג'ינגר ובכמון שדי השתלט על הטעם של הבשר.
כל הכבודה הזו ישבה על מצע של שמנת חמוצה.
זו היתה מנה שפונה באופן ברור לקהל הרוסי שמגיע למסעדה, ואולי פחות לקהל הישראלי המצוי אבל שווה לנסות אותה ולו רק בשל העובדה שהיא מציעה ניחוח של מקום אחר.
מרק הפטריות היה מצויין לא פחות.
המרק היה מוקרם והכיל פטריות בכמות נכבדה.
למנה עיקרית לקחתי את האנטריקוט 330 ג"ר שהיה מדיום מבחינת הצליה אבל מצויין מבחינת הטעם.
הבשר טופל כיאות לנתח מובחר ולווה בפירה חרדל דיזון גרגרים מצויין ומפתיע.
זוגתי לקחה למנה עיקרית מנה ממנות הבינים (כיון שהמרק פטריות שלה היה יותר ממשביע), סלק ממולא בבשר עגל.
המנה היתה בסדר: 3 סלקים ממולאים בבשר עגל שטובל בג'ינגר ובכמון שדי השתלט על הטעם של הבשר.
כל הכבודה הזו ישבה על מצע של שמנת חמוצה.
זו היתה מנה שפונה באופן ברור לקהל הרוסי שמגיע למסעדה, ואולי פחות לקהל הישראלי המצוי אבל שווה לנסות אותה ולו רק בשל העובדה שהיא מציעה ניחוח של מקום אחר.
בשל מבחר הבירות הגדול שיש במסעדה - היו חסרות לי מנות שמבושלות בבירה - מנות אירופאיות קלאסיות כגון מולים בבירה - שלדעתי היו משתלבות מצויין בתפריט שיש להם.
זה לא שאין בכלל- אחת המנות שלא הזמנתי היתה שוקרוט כרוב ובשר מעושן מבושלים בבירה - את המנה הזו אני שומר לפעמים הבאות או נקניקיות מסוגים שונים- אחת מהן- "נקניקית חצי מטר" שגם אותה לא טעמנו הפעם - בעיקר בגלל המנות הגדולות שכן הזמנו.
לקינוח לקחתי קרם ברולה שהיה טוב מאוד- הקרסט (סוכר שרוף) שהיה מעל היה קצת עדין מדי לטעמי.
אני אוהב שהכרמל מדביק לי את השיניים אבל נקודות הוניל שניקדו את הקרם עצמו היו רבות וזה לכשלעצמו הראה על רצינות אמיתית אפילו באגף הקינוחים.
ביניים:
שירות: מצויין. (קשוב, לא מעיק, ובעיקר מסביר פנים)
שירותים: נקיים
חניה: בסביבה
מחיר 300 לזוג (+-).
סיכום: מסעדה מצויינת שמביאה ניחוח של מקומות קרירים יותר ומומלצת מאוד..
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה