יום שלישי, 10 בנובמבר 2009

פאפאגיו - מסעדת בשרים ברזילאית


נסענו אני והאשה החוקית לארוחה חגיגית - באמצע השבוע.
התקשרתי מראש -והזמנתי מקום.
זו היתה הטעות הראשונה.
המקום ריק כמעט לגמרי.

התיישבנו.
הזמנו ארוחה ברזילאית- כזו שאוכלים עד שמתפוצצים.
גילוי נאות - לפני כמה שנים הגעתי לשם והרגשתי שהגעתי למקור החוכמה.
בעלי המסעדה הצליחו לפצח את הישראליות האמיתית ובמיטבה.
נותנים לך לאכול עד שתגיד בסטה - די.

והכי חשוב- מדובר בבשר על האש. ממש התמהיל האולטימטיבי ולב ליבו של הקונצנזוס הישראלי.

אלא מה?
שבפעם הקודמת- כבר תכננתי איך אני מחכה רק לבשר ואוכל ממנו ורק ממנו בלי סוף.
אבל לא תכננתי את הקונספט שבו נוקטים בעלי המסעדה:
הם מגישים סלטים (לא רעים), לחם טרי (וחם), ותוספות (מיותרות לטעמי)- אורז ברוטב שעועית- עוד לפני הבשר.
בהכירם את קהל מרעיתם- הם מלעיטים אותו בשטויות - וכשמגיע תור הבשר- הקהל כבר חצי שבע- מה שלא יגרום לו לאכול יותר מדי בשר.
על פניו מדובר בעסקה לא רעה לכל הצדדים.
אלא שיש פה אליה וקוץ בה - איכות הבשרים.
(אגב - חבל שלא הגישו אליה....)

לא נלאה אתכם ביותר מדי שטויות- הבשר היה למעט שני נתחים- בינוני ומטה.
למעט נתח האנטריקוט - שגם ממנו אתה לא מקבל נתחים יפים אלא פרוסות פרוסות - (ואולי גם אפשר להחשיב את נתח הסינטה הראשון שקיבלנו- שהיה צמיגי משהו) כל השאר היה באמת מיותר:
חזה עוף בטיבול חמאת בוטנים - שהיה בזבוז זמן משווע- וגם מקום בבטן....
קבב - סביר ותו לא.
נקיניקית צוריסוס -קטנה מדי.
שפונדרה  - שבכלל לא ציפיתי לקבל שם - הלו??? מסעדת בשרים???? אסאדו???? על האש???
בשר צלעות- שהיה הנתח הכי לא אכיל בכל הארוחה...
סיכום: בינוני מינוס.

קינוחים:
קרם ברולה- שהיה נוזלי מדי, ולא בטוח שכלל וניל אמיתי.
(אני בספק אם הצלחתי לראות את הנקודות הלבנות של הוניל).
מקפא פירות יער- עם שוקולד לבן- היה קרוב בטמפרטורה לאפס המוחלט....

סיכום: בינוני מינוס.

שרותים:
לפחות באלו של הגברים- היה יותר ממומלץ להוסיף איזה ניגוב קל אחת לשעה.....

שירות:
משתדל ומתנחמד מדי.

יין הבית:
תישבי סביר- בטח למחיר (55 ש"ח לליטר!!!) רק שאני לא בטוח ששתיתי את מה שרציתי.
היין מגיע מתוך חבית שמוצבת במרכז המסעדה.

התאוששות:
היום בבוקר כשהתאוששתי ודיברתי עם חבר שמבין עניין בבשרים - נאמר לי שרשת פאפאגיו בירידה כבר הרבה זמן...

סיכום סופי:
ארוחה מלאה לשני אנשים (שלא "מתחזרים" יותר מדי) 500 ש"ח. (כולל טיפ).
בינוני. לא יותר מזה.
כיון שהמסעדה (והרשת שאליה היא משתייכת) כך מסתבר... באמת בירידה- כנראה שזו הפעם האחרונה שלי שם.




כתובת:
הארבעה 14 תל אביב.

חנייה:
מגרשים בסביבה.

אין תגובות:

פרסום תגובה