יום שני, 17 בדצמבר 2012

ביקורת מסעדה: רג'ינה - מתחם התחנה, תל אביב

הגיעו אלינו אורחים מחו"ל, משפחה שלא ראינו הרבה מאד זמן, עם תוספת- אוכלים רק כשר.

לאחר 5 דקות של פאניקה (אני לא זוכר מתי אכלתי לאחרונה במסעדה כשרה...), הם באו עם הצעה- לנסוע למסעדה שהם אכלו בה יום קודם- רג'ינה- במתחם התחנה בתל אביב.

נסענו.

חנייה: בשעות שהיינו שם היתה פנויה וקרובה למתחם (16 שקלים).


הזמנו למנות ראשונות:
  • לחם מרוקאי (16 שקלים).
    למיטב ידיעתי הלחם הזה נקרא פרנה - ומה שהגיע זה יותר לחמניה של פרנה בתוספת שמן זית (קונפי שום - 3 שיני שום קטנטנות ששחו בשמן...) וקורט זעתר. לטעמי- יקר לתמורה.
  • ליבת חצילים (32 שקלים).
    מעט מאוד בשר חציל קלוי שעליו היו כמה פירורי רימון.
    המנה טעימה אבל מאוד קטנה- בטח ביחס למחירה.
  • כבד קצוץ (38 שקלים).
    מנה מאוד קטנה של כבד קצוץ- שהיה טעים מאוד (אולי המנה היחידה בתפריט שהיתה ) מלווה בכמות קטנה של טבעות בצל ומלפפון חמוץ.
  • מרק חרירה (38 שקלים).
    כאחד שלא מגיע מהתפוצה של המרק- מדובר במרק שעועית/עדשים סמיך.
    המרק היה סביר אבל לא חם מספיק - עוד נחזור לזה.
למנות עיקריות:
  • מנת שניצל (56 שקלים)
    על המנה הזו אין מה לכתוב- סתם מנה ללא כל התייחסות למעט המחיר הגבוה שלה...
  • מנת פתיתים/מקרוני (52 שקלים)
    שהתגלתה כסוג מאוד פשוט של ספגטי בולונז...
  • שווארמה סינטה (88 שקלים)
    מנה שהורכבה מכמות לא גדולה של פיסות סינטה, כף טחינה וסלט של בצל וסומאק.
    בצד הצלחת הוגשה חצי (לחמניית) לחם מרוקאי.
    להגיד שנפלתי מהמנה? לא ממש.
  • גולאש הונגרי  (66 שקלים)  
    תבשיל בשר עם רוטב - (לא ממש הונגרי כהונגרי אני יודע אם זה הונגרי או לא...) שכלל גם עלי דפנה תפוחי אדמה,והוגש עם קערית מג'דרה.
  • עוף ירושלמי ספרדי (64 שקלים)  
    רבע עוף - החלק של הפולקע עם פירות יבשים ארטישוק / ארטישוק ירושלמי ויין אדום מוגש עם קערית אורז.
    העוף הגיע פושר.
    ומעבר לזה- אין שום דבר ירושלמי במנה הזו.
    אני משוכנע שאף ירושלמי לא יכיר את המנה הזו - או יזהה אותה כמנה ירושלמית מוכרת...
לשתיה:
  • בקבוק של קברנה סובניון (הרי יהודה) 2010 של צרעה 158 שקלים.
    אולי הדבר הטוב ביותר בארוחה.
  • קנקן לימונדה (36 שקלים).

ולקינוח:
  • פחזניות על מצע של רוטב פירות יער (28 שקלים)
ולגופה של מסעדה.
ככל שכתבתי את המחירים בסמוך למנות הבנתי מרגע לרגע שמדובר במחירים מופקעים לחלוטין.
קנקן לימונדה- שלא היו יותר מליטר - ליטר וחצי גג עלה יותר מארגז של קוקה קולה- (8 בקבוקים) אחרי עליית המחירים!!!
על מה?

גם על שאר המנות אפשר להגיד את זה:
חציל אחד שעולה אולי 2 שקלים, תומחר ביחס לכמות החציל בצלחת פי 15.

בשורה התחתונה- המחירים היו מופקעים, המנות פושרות, בצלחות די קטנות- וכמו שכבר ניתן להבין-גם הטעם לא היה שווה את המחיר.

סיכום:
אוכל- לא נפלתי. לא מדובר בהברקות של המטבח, והעובדה שרוב המנות הגיעו פושרות ולא היו אמורות להיות כאלה- ממש לא הועילו לארוחה.
שירות - טוב.
שירותים - נקיים (אולי העובדה שהם מול המטבח והכניסה למסעדה- גורמים להם להיות כאלה וטוב שכך).
מחיר- ממש לא בכיוון.

בסופו של יום
כשיגיעו לי אורחים אחרים מחו"ל שירצו לאכול- נחפש מקום אחר.

תגובה 1:

  1. אין הרבה מסעדות בתל אביב שמגישות אוכל יהודי כשר וטעים. לשמחתי אני גרה מול המסעדה החביבה עלי "קיטון" שהיא בדיוק מסעדה כזו. מומלץ

    השבמחק