יום ראשון, 6 באוקטובר 2013

ביקורת מסעדה: גחלים ביל"ו סנטר

נסעתי לאיזור גדרה עם הזוגית.
היינו שנינו רעבים.
הסתכלנו שמאל וימין וראינו את "גחלים" במתחם ביל"ו סנטר.
נכנסנו.
חשוב לציין שזה היה ביום ראשון אחרי הצהרים.
יש להם עסקית שכוללת מנות פתיחה שמיד אסקור אותן בנפרד, ושיפוד אחד (52 שקלים) או שנים (67 שקלים) לבחירה.

אני חייב לציין שמה שעלה לי לראש כשקיבלנו את המנות הראשונות זה 
1. השיפור המדהים שקרה למסעדות בישראל ב15 השנים האחרונות.
השינוי הוא שסלטים רבים השתדרגו בצורה מרשימה, וקיבלו טוויסטים חיוביים מאוד.
זה קשור באופן כללי לתרבות השפע בעולם שלא פסחה עלינו וגם לתוכניות הבישול בטלויזיה ששידרגו את הטעם של הסועד שמצביע ברגליו ודורש תמורה הולמת יותר לכספו

2. נקודה נוספת שחשבתי עליה היא שהארוחות העסקיות בהרבה מהמסעדות בארץ די חוטאות למטרתן.
המטרה העיקרית שלהם היא לתת לעוברים ושבים שלרוב גם עובדים בסביבה אלטרנטיבה להפסקת צהרים ולסנדוויץ שאמא שלי היתה מכינה לאבא שלי בכל יום.
עלות הסנדוויץ היתה - נמוכה מאוד.
ולכן עלות של 67 שקלים לארוחה של שני שיפודים היא לטעמי קצת די מוגזמת.
במיוחד כשהאלטרטיבה כל כך זולה.
באופן כללי אני חושב שעיסקית לא צריכה לעלות מעבר ל50-40 שקלים כולל הכל (גם טיפ).
כיון שצריך לזכור שאם עובד יוצא בכל יום,שזה במשך 20 ימי עבודה בחודש, לארוחת צהרים עיסקית - הוא עלול להשאיר במסעדות 1000 שקלים - וזה רק לארוחת צהרים!!!
אם שכר המינימום הוא 4600 שקלים- אין סיכוי שמישהו ישלם את זה.
וגם אלה שמרוויחים 8000 שקלים לחודש- לא יכולים להשאיר סכום כזה במסעדות - וזה רק לצהרים.

אז נכון, יש מקומות עבודה שמממנים את זה לעובדים.
אבל גם להם זה לא זול.
ואם כבר חושבים על יוקר המחיה בארץ והדרכים להוזיל אותו- הנה עוד אופציה משמעותית לשיפור.

אם מישהו חושב על בעלי המסעדות בארץ, אז ביננו? כמה עולים שני שיפודים? (מבחינת המסעדה- כמות הבשר על השיפודים מסתכמת ב4-3 שקלים הרי אין שם 100 גרם!!!) כמה עולים הסלטים? עוד 5 שקלים? הרי ירקות לא עולים יותר מ10 שקלים לקילו ומי אוכל קילו ירקות? בודדים...
ולכן העלות של המסעדה על הפרודוקטים  לא עולה על 10 שקלים בממוצע.
תוסיפו הוצאות קבועות של שכירות, עבודה וחשבונות חשמל וכאלה שגם הם צריכים להיות מתומחרים באותו סכום.
וצריך להוסיף עו רווח ששוה גם הוא ל10 שקלים בממוצע.
ככה שבסופו של חישוב העלות של הארוחה היא 30-35 שקלים.
וככה מתקבלת ארוחת צהרים שכולם מרוויחים ממנה.
אז מה העניין?
בעלי המסעדות לא חושבים לטווח ארוך.
אין הרבה מסעדות בישראל שחושבים על בניית מוניטין לטווח ארוך.
אלא לבוא, להרביץ מכה, ולברוח עם הכספים של הספקים.
זה לא שאני חושב שבגחלים זה המצב אלא שמצב המסעדנות הכללי בישראל הוא די כזה.

בקיצור, לאחר ההקדמה הזו ניגש למנה העיקרית- ביקורת על מסעדת גחלים:
לראשונות הוגשו מבחר לא רע בכלל של מאזטים:
סלט ביצים - מצויין
סלט חצילים בטחינה- טעים
סלט פטריות במיונז- נשמע רע- הביצוע- טעים.
קישורים בתחמיץ- בסדר.
חציל על האש.
פלפלים כבושים - טובים.
סלט סלק - טוב.
סלט גזר.
טחינה (בתוספת מיותרת לטעמי של 5 שקלים) סמיכה.
ועוד כמה סלטים שתוכלו להתרשם מהם בתמונה.



כולם היו טובים מאוד.
לעיקרית הזמנו שיפוד פרגיות, לבבות, וכבד.
 
לתוספות קיבלנו סלט ערבי ושעועית ירוקה בשמן זית ושום.
שניהם הגיעו בצלחות גדולות ויפות.

לשתיה הזמנו קולה זירו ולימונדה.

סיכום:
בסך הכל - הארוחה היתה טובה.
הכמויות יפות.
השירות משתדל מאוד (ומצליח בזה).
החסרון היחידי הוא המחיר הכולל של הארוחה: 124 שקלים לפני טיפ - וזה אומר הכל בהתייחס למה שכתבתי על ארוחות עיסקיות בארץ...

 

תגובה 1:

  1. נכון שגם למקומות עבודה לא זול לממן את הארוחות צהריים לעובדים אבל אני בהחלט חושבת שהרעיון להעניק לעובדים כרטיסי אוכל שיכובדו על ידי מסעדות, כפי שנהוג בצרפת לדוגמה, רעיון מגניב !

    השבמחק