הגיעו אלינו אורחים מחו"ל, משפחה שלא ראינו הרבה מאד זמן, עם תוספת- אוכלים רק כשר.
לאחר 5 דקות של פאניקה (אני לא זוכר מתי אכלתי לאחרונה במסעדה כשרה...), הם באו עם הצעה- לנסוע למסעדה שהם אכלו בה יום קודם- רג'ינה- במתחם התחנה בתל אביב.
נסענו.
חנייה: בשעות שהיינו שם היתה פנויה וקרובה למתחם (16 שקלים).
הזמנו למנות ראשונות:
- לחם מרוקאי (16 שקלים).
למיטב ידיעתי הלחם הזה נקרא פרנה - ומה שהגיע זה יותר לחמניה של פרנה בתוספת שמן זית (קונפי שום - 3 שיני שום קטנטנות ששחו בשמן...) וקורט זעתר. לטעמי- יקר לתמורה. - ליבת חצילים (32 שקלים).
מעט מאוד בשר חציל קלוי שעליו היו כמה פירורי רימון.
המנה טעימה אבל מאוד קטנה- בטח ביחס למחירה. - כבד קצוץ (38 שקלים).
מנה מאוד קטנה של כבד קצוץ- שהיה טעים מאוד (אולי המנה היחידה בתפריט שהיתה ) מלווה בכמות קטנה של טבעות בצל ומלפפון חמוץ. - מרק חרירה (38 שקלים).
כאחד שלא מגיע מהתפוצה של המרק- מדובר במרק שעועית/עדשים סמיך.
המרק היה סביר אבל לא חם מספיק - עוד נחזור לזה.
למנות עיקריות:
- מנת שניצל (56 שקלים)
על המנה הזו אין מה לכתוב- סתם מנה ללא כל התייחסות למעט המחיר הגבוה שלה... - מנת פתיתים/מקרוני (52 שקלים)
שהתגלתה כסוג מאוד פשוט של ספגטי בולונז... - שווארמה סינטה (88 שקלים)
מנה שהורכבה מכמות לא גדולה של פיסות סינטה, כף טחינה וסלט של בצל וסומאק.
בצד הצלחת הוגשה חצי (לחמניית) לחם מרוקאי.
להגיד שנפלתי מהמנה? לא ממש.
- גולאש הונגרי (66 שקלים)
תבשיל בשר עם רוטב - (לא ממש הונגרי כהונגרי אני יודע אם זה הונגרי או לא...) שכלל גם עלי דפנה תפוחי אדמה,והוגש עם קערית מג'דרה. - עוף ירושלמי ספרדי (64 שקלים)
רבע עוף - החלק של הפולקע עם פירות יבשים ארטישוק / ארטישוק ירושלמי ויין אדום מוגש עם קערית אורז.
העוף הגיע פושר.
ומעבר לזה- אין שום דבר ירושלמי במנה הזו.
אני משוכנע שאף ירושלמי לא יכיר את המנה הזו - או יזהה אותה כמנה ירושלמית מוכרת...
לשתיה:
- בקבוק של קברנה סובניון (הרי יהודה) 2010 של צרעה 158 שקלים.
אולי הדבר הטוב ביותר בארוחה. - קנקן לימונדה (36 שקלים).
ולקינוח:
- פחזניות על מצע של רוטב פירות יער (28 שקלים)
ולגופה של מסעדה.
ככל שכתבתי את המחירים בסמוך למנות הבנתי מרגע לרגע שמדובר במחירים מופקעים לחלוטין.
קנקן לימונדה- שלא היו יותר מליטר - ליטר וחצי גג עלה יותר מארגז של קוקה קולה- (8 בקבוקים) אחרי עליית המחירים!!!
על מה?
גם על שאר המנות אפשר להגיד את זה:
חציל אחד שעולה אולי 2 שקלים, תומחר ביחס לכמות החציל בצלחת פי 15.
חציל אחד שעולה אולי 2 שקלים, תומחר ביחס לכמות החציל בצלחת פי 15.
בשורה התחתונה- המחירים היו מופקעים, המנות פושרות, בצלחות די קטנות- וכמו שכבר ניתן להבין-גם הטעם לא היה שווה את המחיר.
סיכום:
אוכל- לא נפלתי. לא מדובר בהברקות של המטבח, והעובדה שרוב המנות הגיעו פושרות ולא היו אמורות להיות כאלה- ממש לא הועילו לארוחה.
שירות - טוב.
שירותים - נקיים (אולי העובדה שהם מול המטבח והכניסה למסעדה- גורמים להם להיות כאלה וטוב שכך).
מחיר- ממש לא בכיוון.
בסופו של יום
כשיגיעו לי אורחים אחרים מחו"ל שירצו לאכול- נחפש מקום אחר.
כשיגיעו לי אורחים אחרים מחו"ל שירצו לאכול- נחפש מקום אחר.
אין הרבה מסעדות בתל אביב שמגישות אוכל יהודי כשר וטעים. לשמחתי אני גרה מול המסעדה החביבה עלי "קיטון" שהיא בדיוק מסעדה כזו. מומלץ
השבמחק